The story behind

man met the bucket hats

The Story Behind 

THE BUCKET HATS

The story behind the bucket hats, ook wel de bekende emmer hoedjes of vissers hoedjes. Ze zijn weer helemaal terug op de markt. Ook voor aankomend seizoen zal de bucket hat weer overal te spotten zijn. 

The bucket hats go way back

Rond 1900 werd het bekende vissershoedje geïntroduceerd. De traditionele dragers van de hoedjes waren de Ierse boeren en vissers. Destijds maakte men de traditionele hoedjes van wolvilt en tweedstof.

Van praktisch accessoire naar mode item

In eerste instantie kwam het hoedje op de markt als een praktisch accessoire. De hoedjes waren handig als bescherming tegen zon. Niet lang daarna vervolgde de bucket hats hun weg internationaal en droeg men deze voor activiteiten op het platteland. Ze konden nou eenmaal gemakkelijk worden opgevouwen in een jaszak en worden schoongemaakt met een vochtige spons. Men droeg de bucket hats voor het eerst in de jaren ’60 als high fashion-item op onder andere catwalks. Twintig jaar later, in de jaren ’80, introduceerde de hip-hop gemeenschap de bucket hats als streetstyle.

Tegenwoordig is het hoedje niet alleen geliefd op catwalks en als festival item, maar ook als outfit booster in het dagelijks leven. Ook draagt menig influencer het hoedje. 

De bucket hat is dus zeker een hoedje met geschiedenis. Jong en oud dragen de hoedjes en het ziet er naar uit dat de hoedjes nog lang niet uit de mode zullen verdwijnen!

FUN FACT

In de rest van de wereld wordt het bekende hoedje heel anders genoemd. In Bulgarije wordt de bucket hat namelijk “idiotka” genoemd. Drie keer raden wat dit betekent? En in het welbekende Australië staat het hoedje beter bekend als de “Giechelhoed”.

Check nu ons assortiment bucket hats!

Volg jij ons al op social media? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen